Termékek

Termékek

Tájékoztatjuk kedves érdeklődőinket, hogy egy komplett szemüveg ára az alábbiaktól függ:

- a szemvizsgálaton bemért dioptriák

- szemüvegkeret

- szemüveglencsék (alapanyag, vékonyítás, szűrő és védő rétegek, színezés, fényre sötédés, lencsefunkció pl. egyfókuszú, multifokális, munkaszemüveg stb...)

- csiszolási díj

A  fentiekből látható, hogy egy szemüveg ára teljesen egyedi, ezért weboldalunkon komplett ár tájékoztatást nem tudunk adni. A szemvizsgálatot követően, az Ön egyedi igényeinek figyelembe vételével és az összes lehetőség személyes áttekitésével kollégáink konkrét ajánlatokkal igyekeznek megtalálni az Önnek legmegfelelőbbet.

Szemüvegkeretek

Üzletünkben több, mint 1200 db szemüvegkeretből választhat, a legszélesebb stílus, minőségi és árkategóriákban.

Csak CE követelményeknek megfelelő kereteket forgalmazunk! A közepes árfekvésű (28-40.000.-forintos) árkategóriában már első osztályú, megbízható, tartós modelleket talál. A magasabb árkategóriákban megtalálhatók a világ élvonalába tartozó gyártók finomabb anyagokból készült, legdivatosabb és legrafináltabb műszaki megoldásokkal tervezett szemüvegcsodái.

Néhány forgalmazott luxusmárka - a teljesség igénye nélkül: TOM FORD, HUGO BOSS, RAY-BAN, OAKLEY, TOMMY HILFIGER, FURLA, CAZAL, JIMMY CHOO, ETNIA, BLUEMARINE, SILHOUETTE, TIPTON, POLICE...stb.

Műhelyünk felszereltsége lehetővé teszi bármilyen megvalósítható igény kielégítését.

 

Szemüveglencsék

Mi a különbség a jó szemüveglencse és a rossz szemüveglencse között? Erre nehéz lenne tömören válaszolni, de röviden: rengeteg! A legfontosabb kritériumok:

 • optikai pontosság
 • reprodukálhatóság
 • a kétoldali lencsék összehangoltsága
 • a lencse felületi megmunkáltsága
 • alapanyag minősége
 • esztétikai megjelenés
 • tükröződés csökkentettség
 • ellenálló képesség (tartósság, karcállóság)
 • tisztíthatóság

Ezeknek a kritériumoknak csak a csúcstechnológiával rendelkezö gyártók képesek megfelelni. Ennek megfelelően mi elsősorban az ESSILOR, LEICA, NOVACEL cég szemüveglencséit forgalmazzuk, de elérhetőek más komoly gyártók termékei is (pl. ZEISS)

 

Választékunkban megtalálhatók:

 • műanyag és üveglencsék
 • vékonyított kivitel
 • torzításcsökkentett kivitel
 • tükrözödéscsökkentett felület
 • keményített felület
 • bifokális
 • speciális számítógép használathoz kifejlesztett lencsék
 • minden távolságban éles képet biztosító átmenet nélküli (multifokális, progresszív) lencsék
 • színezett lencsék (védő, kontrasztfokozó és napszemüveg színek a szivárvány minden árnyalatában)
 • fényre sötétedő lencsék
 • íves sportszemüveg lencsék (dioptriás kivitelben is!)

A kínálat manapság olyan hatalmas, hogy abból Önnek igen nehéz kiválasztani a megfelelőt, ezért mondja el nekünk igényeit és szakembereink a szemvizsgálat eredményének tükrében Önnel közösen kiválasztják a legmegfelelőbb megoldást. A választás megkönnyítését számítógépes animációs bemutató és magyarázó programokkal segítjük Önnek. Minden szemüveget kipróbálva, az Ön arcához igazítva adunk át, így Önnek már csak élvezni kell "a látottakat"!

 

KÉK FÉNY SZŰRÉS

A jelenleg létező leghatékonyabb kék fény szűrő szemüveglencsék a NOVACEL cégtől!

Miért fontos szűrni? A kék fény az emberi szem által látható fények között a legnagyobb energiájú fény, melynek láthatatlan része már az UV tartományba esik. Ezek a nagy energiájú fények, melyek magtalálhatók a manapság használatos fényforrások szinte mindegyikében, a szemben biokémiai változásokat okoznak, melyek idővel különböző szembetegségek fokozott kockázatát jelenthetik (szemfelszíni betegségek, szürkehályog, macula degeneráció stb.), de az idő előtt jelentkező fokozott napi fáradság okai közt is elsők közt szerepelnek.

 

 

Napszemüvegek

Napszemüvegeink teljes UV védelmet nyújtanak a szemüveg teljes élettartama alatt. Mindegyik modell a gyártó cég garanciáját bírja. Ezt azért fontos hangsúlyozni, mert sok olyan termék van forgalomban (elsősorban a piacokon, utcai árusoknál és a nagy bevásárlóközpontokban) melyek szűrőhatása nem teljes, illetve olyan vékony réteg van a lencse felszínére felhordva, aminek hatékonysága pont a napsütés hatására lecsökken, megszűnik.

 

A napszemüveg viselése nem csupán a divat miatt fontos, hanem szemünk egészsége szempontjából is. Az UV sugárzás nagy energia tartalma, valamint az általa felszabadított szabad gyökök miatt felelős bizonyos szaruhártya betegségek, a szemlencsében kialakulós szürkehályog és közvetve bizonyos retinabetegségek kialakulásáért, valamint a bőrt öregítő hatása és a fényerősség kiváltotta hunyorgás miatt megjelenő szemkörüli ráncokért.

Vállaljuk szemüveglencsék és napszemüveg UV szűrésének a mérését.

 

Kontaktlencsék

Ha Ön kontaktlencse viselésén gondolkodik, akkor mindenképpen teljes körü szemvizsgálaton kell részt vennie. Ennek során számos kérdést fogunk feltenni, megállapítjuk a helyes szemüvegkorrekciót, ellenörizzük szemeinek állapotát. Ekkor elválik, hogy optometriailag alkalmas-e a lencse viselésére, illetve melyik típust javasoljuk és tájékoztatjuk arról, hogy mire is számíthat a jövöben (felhelyezés, kivevés, ápolás, költségek stb.) . Természetesen kipróbáljuk, milyen érzés Önnek, ha lencse van a szemén. Ezután, amennyiben "igen"-t dönt, megtanítjuk a kontaktlencseviselés minden fortélyát. Ragaszkodunk a kontrollvizsgálatokhoz. Minden napos rendelésünkön soron kívül fogadjuk, ha problémája lenne.

 

Szeretnénk kihangsúlyozni, hogy a kontaktlencsét nem a szemüveg helyett, hanem amellett szabad csak használni, mivel a szemben tartásának vannak idöbeni korlátai, amit veszélyes túllépni.

 

Közel 50 típusú kontaktlancsét forgalmazunk:
Lágy (napi, havi, féléves, éves csereperiódusút - akár multifokális kivitelben)
Félkemény (oxigénáteresztö kemény, RGP)


 

Ápolószerek

 • VVP 
 • Perfect
 • SoloCare Aqua
 • Opti-free (Express, PureMoist)
 • Duracol (félkemény és kemény kemény)

Partnereink:

 • https://coopervision.hu/
 • https://www.alcon.hu/hu
 • https://www.mpge.de/

 

Számítógépes védőszemüvegek

Cégünk vállalja az 50/1999. (XI.3.) EüM rendeletben előírt számítógép monitor előtti védőszemüvegek elkészítését, beleértve a dolgozók szűrővizsgálatát. A szemüvegek elkészítéséhez nem szükséges a céggel kötött szerződés, azt egyénileg is meg lehet rendelni. Egy ilyen védőszemüvegnél, hogy az valóban védjen, elengedhetetlen a dolgozó precíz, teljes körű szemvizsgálata, figyelembe véve az illető egyedi munkahelyi sajátosságait. Egy ilyen vizsgálathoz komoly felszerelés szükséges, mely nem szállítható, ezért üzletünkben tudjuk csak elvégezni. A "mozgó vizsgálatot" vállaló cégekkel szemben mi valóban minden látáshibát tudunk korrigálni, és megtalálhatók vagyunk a szemüveg elkészülte után is!

Cégek részére a szemüvegeket tudjuk teljes összegben, vagy részösszegként számlázni, annak függvényében, hogy a térítés teljes, vagy fix összegű.

A számítógép teremtette speciális munkahelyzetben a legtöbb esetben nem elegendő egy "olvasószemüveg", vagy egy színes szűrőszemüveg. A komolyabb lencsegyártó cégek éveken keresztül fejlesztették ki azokat, a ma már elérhető lencsetípusokat, melyek megfelelnek ezeknek a követelményeknek.

Minden általunk forgalmazott keret és lencse CE norma szerint minősített termék.

További információt és árajánlatot személyesen, telefonon, e-mailben vagy faxon is tudunk adni.

Kiegészítők

Optikánkban megtalál mindenféle kiegészítőt szemüvegéhez. Szemüvegtokok óriási választékban, tisztító felszerelések, hogy szemüvegével mindig tisztán lásson, szemüvegzsinórok és egyéb termékek közül válogathat.